Kurs i trykkty Kurs i trykkty

Helgen 21.- 22.september setter Asker Husflidslag opp kurs i teknikken trykkty med lærerne Marit Kolstad og Marit Tordhol fra Lesja. Marit og Marit har i årevis holdt kurs i denne teknikken og er to travle damer. Vi er derfor glade for å omsider ha funnet et passende tidspunkt for et kurs. 
Nå undres kanskje du som leser hva trykkty egentlig er? 
Trykkty er rett og slett blokktrykk på stoff og er det navnet teknikken har i Nord-Gudbrandsdalen. Teknikken har har vært utbredt i store deler av landet og ble brukt både på klær og på duker. I dag finner du teknikken på blant annet trykktystakken fra Nord-Gudbrandsdalen, bunader fra Selbu, Namdalen og Alvdal. Vi finner også trykkty på understakker og sjal. Grunnprinsippet er enkelt; du trenger en (eller) flere trykkblokker, egnet maling og tekstil. 
Men som et av våre medlemmer sa etter å ha vært på samme type kurs for noen år siden: «Det tar jo litt tid da... det skal jo bli jevnt og pent...du skal få malingen jevnt fordelt på trykkblokka og du skal flytte blokka rundt på stoffet slik at motivene går opp uten at skjøtene synes». Og nettopp derfor er det fint å gå på et helgekurs og få god tid til å teste ut trykkingen og se hvordan malingen oppfører seg. Og om du har lyst til å gå på kurset men ikke har noen umiddelbar plan om å sy bunad med trykkty så kan du ta det helt med ro. Teknikken kan brukes på andre tekstiler også. 

Vi håper å se deg på kurs i september. Og om du har noen gamle plagg med trykkty er det veldig morsomt om du tar de med på kurset. 

Informasjon: 
Lærer: Marit Tordhol og Marit Kollstad 
Sted: Asker Prestegård 
Kursstart: Lørdag 21.09.19 
Varighet: To dager, lørdag og søndag (10 timer) Tidspunkt: 10.00 - 15.00 
Pris: 1.700,- Ingen rabatt for medlemmer. 

Materialliste fås ved påmelding http://www.askerhusflidslag.no/kurspaamelding.aspx